Pennock's Fiero Forum
  General Fiero Chat
  Chasing Electrical Problems

Post New Topic  Post A Reply
Email This Page to Someone! | Printable Version


next newest topic | next oldest topic
Chasing Electrical Problems by timenewton
Started on: 07-07-2018 03:02 PM
Replies: 5 (144 views)
Last post by: Gall757 on 07-08-2018 05:11 PM
timenewton
Member
Posts: 75
From: NC
Registered: May 2017


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post07-07-2018 03:02 PM Click Here to See the Profile for timenewtonClick Here to Email timenewtonSend a Private Message to timenewtonEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
So i've got a notchback fiero, the two lights on the left I can not figure out how to get them to stay on. Sometimes I can unplug the lights from the sockets and they will work for a time maybe a day then go back to there old ways. The blinkers work and the flashers work, but the two lights on the left will not come on for running lights or all lights on. Any suggestions?

Also I have an electrical issue where, for example I am sitting in the car at a redlight idling the cars volt meter will start to jump up and down, and the car sounds like its going to cut off, i remedy by giving alittle gas, sometimes this happens and sometimes this does not. Any suggestions?
IP: Logged
PFF
System Bot
JMTUT
Member
Posts: 371
From: Ogden, UT USA
Registered: Oct 2017


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post07-07-2018 04:40 PM Click Here to See the Profile for JMTUTClick Here to Email JMTUTSend a Private Message to JMTUTEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
I would start by checking the ground wires in each area. This may take care of your problem.

IP: Logged
viperine
Member
Posts: 1401
From: Pittsburgh, PA, USA
Registered: Feb 2015


Feedback score:    (6)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post07-08-2018 12:09 AM Click Here to See the Profile for viperineClick Here to Email viperineSend a Private Message to viperineEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Also double check the bulb part numbers, cars this old can get a mix (one tail light pulled and bulbs replaced, but not the opposite tail). In this instance, I've seen 1157's installed when the correct bulb is 2057.
This mix-up can cause issues like you are having. The bulb fits, but the filaments are different. I learned this the hard way when I replaced a front turn signal bulb on one side only with a brand new 1157 I happened to already have on hand and I thought "why spend more money?". End result? The brand new bulb would NOT work.

Always reference the fiero sails bulb page to verify the correct bulbs bought and installed.

Fiero sails bulb guide
IP: Logged
timenewton
Member
Posts: 75
From: NC
Registered: May 2017


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post07-08-2018 04:23 PM Click Here to See the Profile for timenewtonClick Here to Email timenewtonSend a Private Message to timenewtonEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Im confused where the ground would be on the light system, each light doesnt have its own ground. So where does all the lights wire run to? If it were a ground issue wouldnt all of them do it.

Light bulbs wise I have all the same light bulbs in the whole rear, all LED's. Before you get to the resistor to put a load on the lights, I have already tried that it didnt make a difference, also I have swapped in standard bulbs and still gives the problem. The light is there in those two but very low so you can barely see it.
IP: Logged
Patrick
Member
Posts: 31991
From: Vancouver, British Columbia, Canada
Registered: Apr 99


Feedback score: (1)
Leave feedback





Total ratings: 448
Rate this member

Report this Post07-08-2018 05:02 PM Click Here to See the Profile for PatrickClick Here to Email PatrickSend a Private Message to PatrickEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by timenewton:

Im confused where the ground would be on the light system...


The rear lighting harness ground is attached to the passenger side upper frame rail behind the rear plastic wheel well liner. I'm not saying this is necessarily the case here, but often when the upper frame rail rots away, this ground point degrades/disappears.
IP: Logged
Gall757
Member
Posts: 10822
From: Holland, MI
Registered: Jun 2010


Feedback score: N/A
Leave feedback





Total ratings: 89
Rate this member

Report this Post07-08-2018 05:11 PM Click Here to See the Profile for Gall757Send a Private Message to Gall757Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
This is a well documented problem with many LEDs. Go to the Ogre's Cave.
IP: Logged

next newest topic | next oldest topic

All times are ET (US)

Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock