Click here to visit the donation page | View all sponsors
  Pennock's Fiero Forum
  The Construction Zone
  Project Genisis Lo Budget 3800SC (Page 9)

Post New Topic  Post A Reply
Email This Page to Someone! | Printable Version

This topic is 11 pages long:  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11 
Previous Page | Next Page
next newest topic | next oldest topic
Project Genisis Lo Budget 3800SC by hercimer01
Started on: 05-05-2011 01:13 AM
Replies: 408 (45190 views)
Last post by: AustinH on 09-22-2018 12:01 AM
hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post01-18-2014 04:58 PM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

OK, so I got the new tach.
I modded the housing so it will fit.
I put the 1Meg ohm trimmer pot in place of R14. This tach is the less desirable one because of the face so its not covered as far as I can find. The PC board is different than most covered MODs.

This is mine and how I did it.
Edit: Make sure to run the Tach Gauge Ground wire (black) to the ECM C1 pin 13 MAP ground. I ran mine to the back of the gauge and it showed over 20PSI of boost which is not correct.




Edited because i just tried it and it worked.

[This message has been edited by hercimer01 (edited 09-21-2014).]

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post01-18-2014 04:59 PM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post01-18-2014 06:21 PM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

This is the car running
I still have to wire in the Green wire to the MAP signal.



I calibrated it with the Torque App. ( there's an app for that LOL)

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post01-23-2014 01:42 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

The needles before and after.



Testors Pactra RC78.

IP: Logged

nosrac
Member

Posts: 3498
From: Euless, TX, US
Registered: Jan 2005


Feedback score:    (6)
Leave feedback





Total ratings: 50
Rate this member

Report this Post01-24-2014 04:26 AM Click Here to See the Profile for nosracSend a Private Message to nosracEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

 
quote
Originally posted by hercimer01:


I calibrated it with the Torque App. ( there's an app for that LOL)


Can you log Fuel Trim Cell with Torque? I'm doing some tuning and can't find that PID.

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post01-25-2014 03:44 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

I have seen the PIDS for fuel trim on Torque, I would imagine they could be logged.

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post01-25-2014 03:46 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

This is what I came up with.
I used GIMP photo-editing freeware to edit them.

https://drive.google.com/fi...Tkk/edit?usp=sharing I printed directly from this to plain white paper.
This pic is only a Low Res JPG

Courtesy of 85GT_3800SC


This is the back-lighting. I think it looks OK printed onto white paper then with the gauge face glued on to it with a light coat of contact spray.
https://docs.google.com/fil...RHdhOFY2WmFwRTg/edit

This pic is only a Low Res JPG

Courtesy of 85GT_3800SC

These are the GIMP Files For editing If anyone wants them.
https://drive.google.com/fi...Tkk/edit?usp=sharing
https://docs.google.com/fil...RHdhOFY2WmFwRTg/edit

Gimp Free Ware.
http://www.gimp.org/

[This message has been edited by hercimer01 (edited 02-01-2014).]

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post02-01-2014 05:15 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

I'm trying to adjust the boost gauge and it seems to be acting weird.
Maybe someone could tell me if this correct?
Here are some reference voltages.
http://www.robietherobot.com/storm/mapsensor.htm

This is with the key on, engine off.


This is with the engine at idle.
Something seems to be wacked out.



I have a ZZP tune with a 3.4 pulley. Otherwise stock.
If anyone has any ideas, please help.

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post02-02-2014 12:43 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

Its all back together for now. I need to recalibrate the tach one last time because I redid the overlay again.


IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post02-02-2014 12:46 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

 
quote
Originally posted by hercimer01:

I'm trying to adjust the boost gauge and it seems to be acting weird.
Maybe someone could tell me if this correct?
Here are some reference voltages.
http://www.robietherobot.com/storm/mapsensor.htm

This is with the key on, engine off.
-------------

This is with the engine at idle.
Something seems to be wacked out.
--------------


I have a ZZP tune with a 3.4 pulley. Otherwise stock.
If anyone has any ideas, please help.

I checked my Tahoe with Torque and it reads the same at idle. Like -20PSI

IP: Logged

fieroaddicted
Member

Posts: 662
From: aylesford, nova scotia canada
Registered: Dec 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post02-02-2014 03:51 PM Click Here to See the Profile for fieroaddictedClick Here to Email fieroaddictedSend a Private Message to fieroaddictedEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

What is this gauge out of? It's probably ok I would think. I take it the car is running well?

Nice build by the way... I see i have the same "Eaton Inside" sticker on my back window. lol

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post02-02-2014 09:20 PM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

Yes the car has never ran better. Knock on wood.

I got the gauge on eBay from Fieroaddiction. It's a later one that's all I know.

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post02-04-2014 12:03 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

It's hard getting the lighting just right. The overlays look good but getting the distribution is a challenge.

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post02-08-2014 01:36 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post


Notice I installed the Performance shift light too!!





Before. Notice how faded the needles are.


After.

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post03-02-2014 10:39 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

I bought a low mileage L32 for it yesterday, 67K. (With wire harness and computer) From an 05 GTP. The PO put a Gen 3 supercharger on it because of the drive by wire. He was going to swap it into a truck but never did. I will port it and put a N* throttle body I already have.











------------------
Project Genisis Lo Budget 3800SC swap

88 Coupe under construction

[This message has been edited by hercimer01 (edited 06-28-2015).]

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post03-12-2014 01:14 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

I got the Gen V Back on today.















I got some nice bolts for it.


[This message has been edited by hercimer01 (edited 03-08-2015).]

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post03-17-2014 11:43 PM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

It is an L67. I was had.



[This message has been edited by hercimer01 (edited 03-20-2014).]

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post03-31-2014 02:38 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

I picked up a set of INTENSE-Racining 1.9 Ratio Rockers in the Mall.
I am literally afraid to drive the car on the streets now, it was scary fast before.
I started it and it sounds good,but haven't test driven it yet.
I didn't want to wake up the neighbors at 11:30 on a Sun. night.









I cleaned out the stud holes with a QTip and compressed air






Then I torqued them to 11 FT Lbs, +90 deg with red Lock Tight.




Then I started it up after I did the other side just the same.


IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post04-20-2014 12:51 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

Finally got to race it today! I got into the twelves!



[This message has been edited by hercimer01 (edited 05-26-2014).]

IP: Logged

ignorant prodigy
Member

Posts: 526
From: taunton, ma, usa
Registered: Mar 2006


Feedback score: (3)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post04-21-2014 04:22 PM Click Here to See the Profile for ignorant prodigyClick Here to Email ignorant prodigySend a Private Message to ignorant prodigyEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

just read the whole post. worth the read, nicely done!

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post05-26-2014 02:55 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

 
quote
Originally posted by ignorant prodigy:

just read the whole post. worth the read, nicely done!


Thanks!

My nose badge fell off. So I put this on.

[This message has been edited by hercimer01 (edited 05-26-2014).]

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post06-02-2014 01:15 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

There is Archie.



And the run at the Dells.



[This message has been edited by hercimer01 (edited 06-02-2014).]

IP: Logged

Archie
Member

Posts: 9386
From: Las Vegas, NV
Registered: Dec 1999


Feedback score:    (12)
Leave feedback





Total ratings: 544
Rate this member

Report this Post06-02-2014 07:46 AM Click Here to See the Profile for ArchieClick Here to visit Archie's HomePageClick Here to Email ArchieSend a Private Message to ArchieEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

 
quote
Originally posted by hercimer01:

There is Archie.





I had fun running tandem with you on the way up to the Dells Saturday morning.

Archie

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post06-03-2014 01:08 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post06-03-2014 01:30 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

Just a note, I got 31 MPG on the highway coming back. It was 26 MPG before I added the rockers.

IP: Logged

solman105
Member

Posts: 154
From: Las Vegas, NV
Registered: Nov 2013


Feedback score: (1)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post06-29-2014 11:36 AM Click Here to See the Profile for solman105Send a Private Message to solman105Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

I love the thread; I'm just starting my 3800sc build, gathering all the necessary pieces now.
My wiring harness is mostly complete; I got it out of a pick and pull but I had accidentally (absent-mindlessly) cut it at what I think was the ABS module and past the relay box going into the passenger compartment. I haven't broken down the harness yet, but I was wondering if you ran into any problems in either area? I'd like to hope that the ABS is unnecessary and the other wires that I cut went to the display, car power, and OBDII connector.

Thanks!

IP: Logged

my-fiero
Member

Posts: 296
From: The Netherlands
Registered: Dec 2002


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post07-02-2014 08:19 AM Click Here to See the Profile for my-fieroClick Here to Email my-fieroSend a Private Message to my-fieroEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

 
quote
Originally posted by hercimer01:

I calibrated it with the Torque App. ( there's an app for that LOL)


How?
is this whit a bluetooth ?

Please more info

Thanks

IP: Logged

jmbishop
Member

Posts: 4415
From: Probably Texas
Registered: Jul 2006


Feedback score: N/A
Leave feedback





Total ratings: 167
Rate this member

Report this Post08-06-2014 04:12 PM Click Here to See the Profile for jmbishopClick Here to Email jmbishopSend a Private Message to jmbishopEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

Yes, you can buy the adaptor for $10-$20 on ebay, just search elm327. The app is free unless you decide to spend a few extra $ for the pro features. I bought the pro version just because it was a great app and wanted to give back to the developer.

[This message has been edited by jmbishop (edited 08-06-2014).]

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post09-22-2014 03:52 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

My next Mod.
I made this drawing today. I went to the pick and pull and got a one touch module for the windows from a 97 Bonneville and some lighted switches from a Grand Prix.

[This message has been edited by hercimer01 (edited 09-26-2014).]

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post09-26-2014 11:34 PM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

This was my mock up. It was all crimped together with cheap splices, but that was just for testing. When I installed it I did solder it all together. I cut out the old window switch socket and and soldered in this harness. I only put the one touch on the drivers side to keep in line with stock appearances. The passenger switch was just the switch. I ended up epoxying the switches into the switch panel after i trimmed it up a bit.

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post09-27-2014 12:10 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post



[This message has been edited by hercimer01 (edited 09-28-2014).]

IP: Logged

johnyrottin
Member

Posts: 5123
From: Texas
Registered: Oct 2007


Feedback score:    (8)
Leave feedback





Total ratings: 82
Rate this member

Report this Post09-28-2014 08:45 AM Click Here to See the Profile for johnyrottinClick Here to Email johnyrottinSend a Private Message to johnyrottinEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

What are the window switches out of? What did you have to modify to get them in?

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post09-28-2014 08:00 PM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

 
quote
Originally posted by johnyrottin:

What are the window switches out of? What did you have to modify to get them in?


The switches are from a 98 Grand Prix. The one touch module is from a 97 Bonneville. I had to trim the opening for the switches a bit with a file. Then I used 60 second epoxy on the back side to hold them in. I finished off the trim plate with a coat of DupliColor Trim Paint. I also glued the center console rubber back together and painted the ashtray and cigarette lighter plate.

[This message has been edited by hercimer01 (edited 09-28-2014).]

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post10-26-2014 11:57 PM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

Ive been tinkering again. Some sleepy HIDs will be on the stove for this winter.
The grey box is a variable power supply. I'm running 13.5v to a 270 ohm resister which drops it down to 6.6v.
Each diode can handle 3.3v max and are wired in series.





I used this as a reference.

[This message has been edited by hercimer01 (edited 10-27-2014).]

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post10-27-2014 12:04 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

Are red angel eyes illegal? I want to put some in at least for the shows.



IP: Logged

RCR
Member

Posts: 4032
From: Shelby Twp Mi
Registered: Sep 2002


Feedback score:    (6)
Leave feedback





Total ratings: 100
Rate this member

Report this Post11-02-2014 06:09 PM Click Here to See the Profile for RCRClick Here to Email RCRSend a Private Message to RCREdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

 
quote
Originally posted by hercimer01:

Ive been tinkering again. Some sleepy HIDs will be on the stove for this winter.
The grey box is a variable power supply. I'm running 13.5v to a 270 ohm resister which drops it down to 6.6v.
Each diode can handle 3.3v max and are wired in series.




Cool project I've always wanted to do...

FYI, 3.3V is not the max voltage for the LED. It is the forward voltage drop across the LED. The thing to be concerned about is current. Add the two Vfwd's for the LEDs and subtract from the source voltage. This difference is the voltage across the resistor. Divide this by the resistor value to get the current. Also watch the power across the resistor, which is the current squared times the voltage across it.

Bob

IP: Logged

knarfluna
Member

Posts: 24
From: Chicago
Registered: Sep 2014


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post12-28-2014 03:58 PM Click Here to See the Profile for knarflunaClick Here to Email knarflunaSend a Private Message to knarflunaEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

WOW

Great read and pics!

I am just starting my swap....having somebody do it for me...at least the major stuff.

Im pumped

I may have a few questions a bit later

thanks

IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post01-22-2015 02:08 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post







IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post03-15-2015 02:13 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post


I used Danyels 90MM buckets with my 60MM projectors. I had to modify them.











IP: Logged

hercimer01
Member

Posts: 1985
From: Rockford IL.
Registered: Mar 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post04-14-2015 01:54 AM Click Here to See the Profile for hercimer01Send a Private Message to hercimer01Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post

I installed a boost gauge in the pillar. Nothing fancy. Next i need an AFR gauge so I can drop the pulley size more.
It's running 8-9 PSI boost.

IP: Logged

Previous Page | Next Page

This topic is 11 pages long:  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11 
next newest topic | next oldest topic

All times are ET (US)

Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock