Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions
  grounding ? and any tips or advice before first start attempt on 3800

Post New Topic  Post A Reply
Email This Page to Someone! | Printable Version


next newest topic | next oldest topic
grounding ? and any tips or advice before first start attempt on 3800 by crashmydaytona
Started on: 09-07-2014 04:59 PM
Replies: 4 (146 views)
Last post by: crashmydaytona on 09-08-2014 10:51 AM
crashmydaytona
Member
Posts: 567
From: south dakota
Registered: Apr 2013


Feedback score:    (9)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post09-07-2014 04:59 PM Click Here to See the Profile for crashmydaytonaSend a Private Message to crashmydaytonaEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Will any bolt on the transmission work for grounding the engine to the chassis.? I want to add an extra and thinking of a bellhousing stud to the deck lid hinge bolt would this be a good spot for a ground?

I think i am going to install the battery and try and start the car any thing i should watch for during first start?

Engine was not rebuild used junk yard motor
Added engine oil, transmission fluid, only got 2 gallons of coolant in guessing more will fit once it gets up to operating temperature. I got everything pluged in except for the sensor for the air intake since i just put a cone filter on for now. No exhaust yet just headers so will be loud.

If it starts should i just let it idle untill it reaches temp? cant drive it since shift cables not finished. What should my oil pressure gauge read and what will normal temp be for a 3800?
IP: Logged
PFF
System Bot
DimeMachine
Member
Posts: 778
From: Eastern Metro, Minnesota, USA
Registered: Sep 2011


Feedback score: (1)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post09-07-2014 07:00 PM Click Here to See the Profile for DimeMachineSend a Private Message to DimeMachineEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by crashmydaytona:

Will any bolt on the transmission work for grounding the engine to the chassis. YES ? I want to add an extra and thinking of a bellhousing stud to the deck lid hinge bolt would this be a good spot for a ground?

I think i am going to install the battery and try and start the car any thing i should watch for during first start? Oll pressure #1 should be at least 30 psi cold idle. feel water pipes, make sure coolant is circulating and the gauge starts to rise.

Engine was not rebuild used junk yard motor
Added engine oil, transmission fluid, only got 2 gallons of coolant in guessing more will fit once it gets up to operating temperature. I got everything pluged in except for the sensor for the air intake since i just put a cone filter on for now. No exhaust yet just headers so will be loud.

If it starts should i just let it idle untill it reaches temp? cant drive it since shift cables not finished. What should my oil pressure gauge read and what will normal temp be for a 3800?


------------------
84/87 NB, 3800SC, E-85, VS Cam, 2.8 Pulley, 4T65E-HD, HP Tuners, AEM Wideband, Regal GS Gauges, S-10 Brake Booster. 1/4 mile -11.85 at 114mph

IP: Logged
crashmydaytona
Member
Posts: 567
From: south dakota
Registered: Apr 2013


Feedback score:    (9)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post09-07-2014 07:26 PM Click Here to See the Profile for crashmydaytonaSend a Private Message to crashmydaytonaEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Thanks for the reply. Car has no power at the moment trying to figure out what i did wrong. I dont know what its call but the block with 2 studs that the small gauge positive wire from battery connects to has 12v on the lower stud and none on the upper. Should it have power at both?
IP: Logged
phonedawgz
Member
Posts: 17009
From: Green Bay, WI USA
Registered: Dec 2009


Feedback score:    (23)
Leave feedback





Total ratings: 290
Rate this member

Report this Post09-08-2014 12:32 AM Click Here to See the Profile for phonedawgzClick Here to visit phonedawgz's HomePageClick Here to Email phonedawgzSend a Private Message to phonedawgzEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by crashmydaytona:

Thanks for the reply. Car has no power at the moment trying to figure out what i did wrong. I dont know what its call but the block with 2 studs that the small gauge positive wire from battery connects to has 12v on the lower stud and none on the upper. Should it have power at both?


You need to have something that bridges power between the two.
IP: Logged
crashmydaytona
Member
Posts: 567
From: south dakota
Registered: Apr 2013


Feedback score:    (9)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post09-08-2014 10:51 AM Click Here to See the Profile for crashmydaytonaSend a Private Message to crashmydaytonaEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
I bridged them and got power to the car but it would not crank. I have a leaking fuel injector that needs to be fixed before I try to start it again. Hopefully next weekend it will be running. Thanks
IP: Logged

next newest topic | next oldest topic

All times are ET (US)

Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock