Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions
  LS4 fuel pump problems

Post New Topic  Post A Reply
Email This Page to Someone! | Printable Version


next newest topic | next oldest topic
LS4 fuel pump problems by solracs
Started on: 02-15-2014 10:46 PM
Replies: 3 (245 views)
Last post by: Darth Fiero on 02-17-2014 12:08 AM
solracs
Member
Posts: 26
From:
Registered: Aug 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post02-15-2014 10:46 PM Click Here to See the Profile for solracsSend a Private Message to solracsEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
I have an 88 fiero.. Fieroking did my harness.. I talked to him a lot about this but we still can figure out whats the problem.
The engine cranks but fuel pump wont prime or run..
The problem i have is that the ecm is not sending the signal to the relay..
What could be causing this? bad ecm or bad wiring?
wiring was done wrong 2 times but right now as far as i know the fuel pump relay is wired right and it does crank the engine when i hit the switch..
any help plz!!!!!!!!!
IP: Logged
PFF
System Bot
Darth Fiero
Member
Posts: 5888
From: Waterloo, Indiana
Registered: Oct 2002


Feedback score: (5)
Leave feedback





Total ratings: 360
Rate this member

Report this Post02-16-2014 04:02 AM Click Here to See the Profile for Darth FieroClick Here to visit Darth Fiero's HomePageClick Here to Email Darth FieroSend a Private Message to Darth FieroEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Is the check engine light coming on when you turn on the ignition?

What year/make/model of car did the ECM come out of? (so I can look up wiring diagrams)

------------------
OVERKILL IS UNDERRATED

Custom GM OBD1 & OBD2 Tuning | Engine Conversions & more | www.gmtuners.com

IP: Logged
solracs
Member
Posts: 26
From:
Registered: Aug 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post02-16-2014 03:09 PM Click Here to See the Profile for solracsSend a Private Message to solracsEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
it is from an 06 impala SS. It has the E40 Ecm. Service num. 12596679
i thought i would be the vats but joe has dissable it and still has same problem
IP: Logged
Darth Fiero
Member
Posts: 5888
From: Waterloo, Indiana
Registered: Oct 2002


Feedback score: (5)
Leave feedback





Total ratings: 360
Rate this member

Report this Post02-17-2014 12:08 AM Click Here to See the Profile for Darth FieroClick Here to visit Darth Fiero's HomePageClick Here to Email Darth FieroSend a Private Message to Darth FieroEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by solracs:

it is from an 06 impala SS. It has the E40 Ecm. Service num. 12596679
i thought i would be the vats but joe has dissable it and still has same problem


Does the check engine light turn on when you turn the key on?

Are you getting constant 12v + power to ECM pin C1-20 and TCM pin 32?

Are you getting key-on 12v + power to ECM pins C1-14, C1-18, and C1-19; as well as on TCM pins 11 and 31?

-ryan
IP: Logged

next newest topic | next oldest topic

All times are ET (US)

Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock