Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions
  4t65e HD shift

Post New Topic  Post A Reply
Email This Page to Someone! | Printable Version


next newest topic | next oldest topic
4t65e HD shift by Lou6t4gto
Started on: 12-17-2013 04:23 PM
Replies: 4 (257 views)
Last post by: darkhorizon on 12-18-2013 02:59 PM
Lou6t4gto
Member
Posts: 8436
From: sarasota
Registered: May 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post12-17-2013 04:23 PM Click Here to See the Profile for Lou6t4gtoClick Here to Email Lou6t4gtoSend a Private Message to Lou6t4gtoEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
on a 4t65e HD Trans, is there a way, such as using a corvette SERVO to make 1-2nd shifts "crisper" ? (other than a full "Shift kit"). Also, would I be "better off" rebuilding the 1 I have (170K) or buying a bone yard unit ? kit runs about $225, bone yard, don't know "WHAT" I end up with ?? Opinions?
IP: Logged
PFF
System Bot
nosrac
Member
Posts: 3500
From: Euless, TX, US
Registered: Jan 2005


Feedback score:    (6)
Leave feedback





Total ratings: 50
Rate this member

Report this Post12-17-2013 05:56 PM Click Here to See the Profile for nosracSend a Private Message to nosracEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Shifting can be programmed, talk to your tuner. I would rebuild the trans if it is NOT in good running order as the one you purchase may be in worse shape than the one you have.
I would assume your's has been rebuilt before.
IP: Logged
Lou6t4gto
Member
Posts: 8436
From: sarasota
Registered: May 2008


Feedback score:    (7)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post12-17-2013 07:09 PM Click Here to See the Profile for Lou6t4gtoClick Here to Email Lou6t4gtoSend a Private Message to Lou6t4gtoEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
no, this thing has NOT been rebuilt, from the fluid, I'm sure it hasn't got much left. That's why I'm thinking of doing it.(Really good Video's online of how to, all I need are the "special TOOLS.) The ECM Can be" programmed" to have a "crisper" 1-2 shift ?
IP: Logged
nosrac
Member
Posts: 3500
From: Euless, TX, US
Registered: Jan 2005


Feedback score:    (6)
Leave feedback





Total ratings: 50
Rate this member

Report this Post12-17-2013 10:25 PM Click Here to See the Profile for nosracSend a Private Message to nosracEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by Lou6t4gto:

The ECM Can be" programmed" to have a "crisper" 1-2 shift ?


Yes, by tweaking line pressure, shift time, torque settings, and shift points. If you have a performance shift button then you can toggle the aggressiveness settings.
If you do NOT have the button then you can make the normal and performance options the same.
IP: Logged
darkhorizon
Member
Posts: 12227
From: Flint Michigan
Registered: Jan 2006


Feedback score: (1)
Leave feedback





Total ratings: 450
Rate this member

Report this Post12-18-2013 02:59 PM Click Here to See the Profile for darkhorizonSend a Private Message to darkhorizonEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
a "full" shift kit is a few shims in the shift pressure accumulators in the valvebody.. its a 40 minute project from start to finish.
IP: Logged

next newest topic | next oldest topic

All times are ET (US)

Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock