Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions
  Stuck Bad Miss

Post New Topic  Post A Reply
Email This Page to Someone! | Printable Version


next newest topic | next oldest topic
Stuck Bad Miss by svpbeast
Started on: 09-30-2013 11:05 AM
Replies: 3 (52 views)
Last post by: TopNotch on 09-30-2013 04:47 PM
svpbeast
Member
Posts: 70
From: newton,nc
Registered: Dec 2007


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post09-30-2013 11:05 AM Click Here to See the Profile for svpbeastSend a Private Message to svpbeastEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
The past couple times I've driven my fiero it's had a miss. Today it got a lot worse and
now I'm stuck in a parking lot. It's an 86 2.8 . It was running I pulled into a store to see if anything was loose.
I wiggled the coil/distributer wire and it died. Any help would be appreciated!!
IP: Logged
PFF
System Bot
Gall757
Member
Posts: 10633
From: Holland, MI
Registered: Jun 2010


Feedback score: N/A
Leave feedback





Total ratings: 88
Rate this member

Report this Post09-30-2013 01:42 PM Click Here to See the Profile for Gall757Send a Private Message to Gall757Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
That's not much information to go on. Old cap or wires will leak to ground...If you can start the car at this point, mist the spark plug wires with water (wait until dark), and look for arcing.
IP: Logged
Patrick
Member
Posts: 30181
From: Vancouver, British Columbia, Canada
Registered: Apr 99


Feedback score: (1)
Leave feedback





Total ratings: 443
Rate this member

Report this Post09-30-2013 04:46 PM Click Here to See the Profile for PatrickClick Here to Email PatrickSend a Private Message to PatrickEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by svpbeast:

I wiggled the coil/distributer wire and it died. Any help would be appreciated!!


As already stated, we haven't got much to go on... but it's possible the "coil/distributor wire" harness either has a broken wire or probably more likely, a connection is bad/corroded at one of the terminals.

Disconnect this short wire harness and clean all terminals. If you have an ohm meter, check for a broken wire.
IP: Logged
TopNotch
Member
Posts: 3537
From: Lawrenceville, GA USA
Registered: Feb 2009


Feedback score:    (7)
Leave feedback





Total ratings: 59
Rate this member

Report this Post09-30-2013 04:47 PM Click Here to See the Profile for TopNotchClick Here to visit TopNotch's HomePageSend a Private Message to TopNotchEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Remove and replace the low voltage wires on the coil and distributor to wipe and clean the contacts, then try re-starting.
Was the engine running when you "wiggled the wires"?
IP: Logged

next newest topic | next oldest topic

All times are ET (US)

Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock