Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions
  C500 for reverse lights

Post New Topic  Post A Reply
Email This Page to Someone! | Printable Version


next newest topic | next oldest topic
C500 for reverse lights by pontiacfierokid1985
Started on: 08-18-2013 12:28 PM
Replies: 11 (521 views)
Last post by: pontiacfierokid1985 on 08-18-2013 07:34 PM
pontiacfierokid1985
Member
Posts: 751
From: new bedford ma
Registered: Nov 2009


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 12:28 PM Click Here to See the Profile for pontiacfierokid1985Click Here to visit pontiacfierokid1985's HomePageClick Here to Email pontiacfierokid1985Send a Private Message to pontiacfierokid1985Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Where is the c500 port that u must use to rewire for a 5 speed conversion on a original 4 speed car mine is a 85 i thought i could just run to wires from the reverse light switch to the connector in the car for the 4 speed and have them work they worked for like 2 seconds now i got nothing but i still get power to the bulb socket and i tryed putting new bulbs but nothing is lighting up
IP: Logged
PFF
System Bot
trotterlg
Member
Posts: 1378
From: WA
Registered: Aug 2011


Feedback score: (2)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 12:51 PM Click Here to See the Profile for trotterlgClick Here to Email trotterlgSend a Private Message to trotterlgEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
If you for sure have power to the socket and the bulbs are good, you have a problem with the ground return some place. Larry
IP: Logged
pontiacfierokid1985
Member
Posts: 751
From: new bedford ma
Registered: Nov 2009


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 12:56 PM Click Here to See the Profile for pontiacfierokid1985Click Here to visit pontiacfierokid1985's HomePageClick Here to Email pontiacfierokid1985Send a Private Message to pontiacfierokid1985Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Yea thats what im guessing they will work for like a little bit but then just turn off the bulbs are good cause i just got new ones an they havent blew they just go out so theres definite a bad ground or something but dont know where
IP: Logged
pontiacfierokid1985
Member
Posts: 751
From: new bedford ma
Registered: Nov 2009


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 02:25 PM Click Here to See the Profile for pontiacfierokid1985Click Here to visit pontiacfierokid1985's HomePageClick Here to Email pontiacfierokid1985Send a Private Message to pontiacfierokid1985Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Bump i need expert advice about the c500 connector by the battery seems like that is the connector ???? so do i just splice two wires into the
Lt.green wires to the reverse light switch and connect the two wires together by the shifter where the original 4 speed back up light switch would be ????????

[This message has been edited by pontiacfierokid1985 (edited 08-18-2013).]

IP: Logged
NetCam
Member
Posts: 1490
From: Milton, Ontario, Canada
Registered: Mar 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 02:29 PM Click Here to See the Profile for NetCamClick Here to visit NetCam's HomePageSend a Private Message to NetCamEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
The cleanest way to do it is to run two wires from the switch on the transmission to the C500, but you need to run your new wires into the C500. I don't recall what the pin positions were, but Phonedawgz is the guy to talk to. He gave me the instructions with the wires and pigtail to do mine, nice and clean and works great. Unfortunately I didn't save the paper he sent, but I'm sure he can lead you down the right path.

[This message has been edited by NetCam (edited 08-18-2013).]

IP: Logged
pontiacfierokid1985
Member
Posts: 751
From: new bedford ma
Registered: Nov 2009


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 02:35 PM Click Here to See the Profile for pontiacfierokid1985Click Here to visit pontiacfierokid1985's HomePageClick Here to Email pontiacfierokid1985Send a Private Message to pontiacfierokid1985Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Ok but what did u do to the wires at the original back up light switch did u connect them together and then took two wires from the reverse light switch and connect them to c500. Is the c500 connector near the battery
IP: Logged
NetCam
Member
Posts: 1490
From: Milton, Ontario, Canada
Registered: Mar 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 02:40 PM Click Here to See the Profile for NetCamClick Here to visit NetCam's HomePageSend a Private Message to NetCamEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Yes, the C500 is by the battery. I got a pigtail to connect to the switch on the transmission and ran two wires (blue and green) around the back of the trunk area to the C500 by the battery. It probably took me less than an hour including zip tying all the wires up nice and clean. I got the pigtails/wiring from Phonedawgz for about $30 IIRC, and just to buy the pigtail locally was over $20.

Here's a picture of the C500 when it's disconnected and the small nylon piece (TPA - Terminal Position Assurance) you'll need to remove in order to punch in the new wires, which you can see lying in behind the C500 by the battery

[This message has been edited by NetCam (edited 08-18-2013).]

IP: Logged
NetCam
Member
Posts: 1490
From: Milton, Ontario, Canada
Registered: Mar 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 02:55 PM Click Here to See the Profile for NetCamClick Here to visit NetCam's HomePageSend a Private Message to NetCamEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
OK, I stand corrected. I went through my papers and I did save it! The blue wire (Power) goes to C1 on the C500 and the Green goes to E1.

[This message has been edited by NetCam (edited 08-18-2013).]

IP: Logged
pontiacfierokid1985
Member
Posts: 751
From: new bedford ma
Registered: Nov 2009


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 03:44 PM Click Here to See the Profile for pontiacfierokid1985Click Here to visit pontiacfierokid1985's HomePageClick Here to Email pontiacfierokid1985Send a Private Message to pontiacfierokid1985Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
What blue wire did u run into c500 the ones from the original back up connector ????? Gotta be specific on which wires. So the blue goes into c1 and the green one goes to e1 and these are the (wires from inside the car)
IP: Logged
NetCam
Member
Posts: 1490
From: Milton, Ontario, Canada
Registered: Mar 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 03:54 PM Click Here to See the Profile for NetCamClick Here to visit NetCam's HomePageSend a Private Message to NetCamEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
I completely left the wires inside the car alone and ran 2 new wires from the transmission on the left side of the car all the way around the trunk to the C500 on the right side. I thought about tapping into the wires by the shifter, but thought it would be better to wire it the way it was intended for the 5 speed cars. You could tap into the wires in the area around the shifter, but then you would have to bring them through the firewall, which means tearing down your console and fishing wires though. If you go from the tranny switch to the C500 you are completely in the engine compartment and it takes a LOT less time to do it that way.

If we had been lucky enough to have the '86 instead of the '85, apparently the wiring harness has both so it would have been plug and play. But, best make do with what we have.
IP: Logged
phonedawgz
Member
Posts: 17011
From: Green Bay, WI USA
Registered: Dec 2009


Feedback score:    (23)
Leave feedback





Total ratings: 290
Rate this member

Report this Post08-18-2013 05:53 PM Click Here to See the Profile for phonedawgzClick Here to visit phonedawgz's HomePageClick Here to Email phonedawgzSend a Private Message to phonedawgzEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Yep

$25 shipped for the reverse connector and wires set up to plug into C500 (the two terminals are different sized also) to your reverse switch. Disconnect C500, pull the fork out of the side, dig the goop out a bit and slide the terminals into C500. Then replace the fork and reattach C500. Now work the wires into your existing harness to your reverse switch. The standard path is down and then across the front of the lower part of the engine, along with the VSS wires.

paypal to gofast@reddevilriver.com if you are interested.

 
quote
Originally posted by pontiacfierokid1985:

What blue wire did u run into c500 the ones from the original back up connector ????? Gotta be specific on which wires. So the blue goes into c1 and the green one goes to e1 and these are the (wires from inside the car)


IP: Logged
PFF
System Bot
pontiacfierokid1985
Member
Posts: 751
From: new bedford ma
Registered: Nov 2009


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post08-18-2013 07:34 PM Click Here to See the Profile for pontiacfierokid1985Click Here to visit pontiacfierokid1985's HomePageClick Here to Email pontiacfierokid1985Send a Private Message to pontiacfierokid1985Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Yea i know what u mean the first time i went through the firewall pulled the center onsole apart and all wired it all up still didnt work for some odd reason but the link u posted/ showed and told me guided me to get them to work correctly thank you very much :-)
IP: Logged

next newest topic | next oldest topic

All times are ET (US)

Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock