Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions
  PLX Gen III wideband setup

Post New Topic  Post A Reply
Email This Page to Someone! | Printable Version


next newest topic | next oldest topic
PLX Gen III wideband setup by Tweeder
Started on: 07-29-2014 08:20 PM
Replies: 8 (117 views)
Last post by: Tweeder on 07-30-2014 05:09 PM
Tweeder
Member
Posts: 1025
From: Kitimat, BC, Canada
Registered: Aug 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post07-29-2014 08:20 PM Click Here to See the Profile for TweederSend a Private Message to TweederEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post


These are the instructions for it. For the narowband conection, what pin will it goto in the pcm for my 3800 swap?

------------------
86 SE Convertible 3800sc 4t65e HD.

IP: Logged
PFF
System Bot
darkhorizon
Member
Posts: 12232
From: Flint Michigan
Registered: Jan 2006


Feedback score: (1)
Leave feedback





Total ratings: 450
Rate this member

Report this Post07-30-2014 09:09 AM Click Here to See the Profile for darkhorizonSend a Private Message to darkhorizonEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Dont use narrowband simulation
IP: Logged
Tweeder
Member
Posts: 1025
From: Kitimat, BC, Canada
Registered: Aug 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post07-30-2014 09:39 AM Click Here to See the Profile for TweederSend a Private Message to TweederEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by darkhorizon:

Dont use narrowband simulation


No, how come? If it's not there, how will the PCM make changes in fuelling if I were to put the wideband in it's place. I wasn't planning on running them both if the one will do the same job as two. I was thinking the PCM will take the signal from the narrowband pin at the wideband.

------------------
86 SE Convertible 3800sc 4t65e HD.

IP: Logged
darkhorizon
Member
Posts: 12232
From: Flint Michigan
Registered: Jan 2006


Feedback score: (1)
Leave feedback





Total ratings: 450
Rate this member

Report this Post07-30-2014 12:36 PM Click Here to See the Profile for darkhorizonSend a Private Message to darkhorizonEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
It is very inaccurate. The pcm is Looking for a very specific signal that the plx is not generating
IP: Logged
nosrac
Member
Posts: 3500
From: Euless, TX, US
Registered: Jan 2005


Feedback score:    (6)
Leave feedback





Total ratings: 50
Rate this member

Report this Post07-30-2014 01:36 PM Click Here to See the Profile for nosracSend a Private Message to nosracEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
I planned on getting one of these as I like the dual o2 feature.

Do you have a working 3800 swap or are you in the process of building one?

IP: Logged
Tweeder
Member
Posts: 1025
From: Kitimat, BC, Canada
Registered: Aug 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post07-30-2014 03:12 PM Click Here to See the Profile for TweederSend a Private Message to TweederEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by nosrac:

I planned on getting one of these as I like the dual o2 feature.

Do you have a working 3800 swap or are you in the process of building one?


If your talking to me, than I have a working swap and am in the process of upgrading some performance parts and my aemuego went tits up so this is my replacement. But it's a lot more detailed that the aem one.

------------------
86 SE Convertible 3800sc 4t65e HD.

IP: Logged
Tweeder
Member
Posts: 1025
From: Kitimat, BC, Canada
Registered: Aug 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post07-30-2014 04:56 PM Click Here to See the Profile for TweederSend a Private Message to TweederEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
I was looking on the plx website an here's some more info to go along with darkhorizon.

http://www.plxdevices.com/AppNotes/PLXApp004.pdf
IP: Logged
nosrac
Member
Posts: 3500
From: Euless, TX, US
Registered: Jan 2005


Feedback score:    (6)
Leave feedback





Total ratings: 50
Rate this member

Report this Post07-30-2014 05:05 PM Click Here to See the Profile for nosracSend a Private Message to nosracEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by Tweeder:


If your talking to me, than I have a working swap and am in the process of upgrading some performance parts and my aemuego went tits up so this is my replacement. But it's a lot more detailed that the aem one.



I was asking because I figured you would just tap into o2 connector to feed pcm.
IP: Logged
Tweeder
Member
Posts: 1025
From: Kitimat, BC, Canada
Registered: Aug 2012


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post07-30-2014 05:09 PM Click Here to See the Profile for TweederSend a Private Message to TweederEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by nosrac:


I was asking because I figured you would just tap into o2 connector to feed pcm.


Ah I see. I think I'll run both after reading a bit mor into it as I'm not willing to cut and hack to add the resistors.

------------------
86 SE Convertible 3800sc 4t65e HD.

IP: Logged

next newest topic | next oldest topic

All times are ET (US)

Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock