Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions
  3800sc run's weird at start up?

Post New Topic  Post A Reply
Email This Page to Someone! | Printable Version


next newest topic | next oldest topic
3800sc run's weird at start up? by deezil
Started on: 06-22-2014 10:45 PM
Replies: 5 (109 views)
Last post by: deezil on 06-24-2014 09:51 AM
deezil
Member
Posts: 768
From: St Louis Mo USA
Registered: Mar 2010


Feedback score: (1)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post06-22-2014 10:45 PM Click Here to See the Profile for deezilSend a Private Message to deezilEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
I Let my 3800sc powered fiero sit for about 2 months and it has developed a wierd running issue when started up.

It basically revs a bit and drops a bit and does that for a while. I can drive it and it seems to go away. It has full power . After a short drive it doesn't show any of the issues. Turning it off and back on after driving around it doesn't show any of the issues. Just when it's cold and has been sitting for a bit.


Any Ideas?
IP: Logged
PFF
System Bot
phonedawgz
Member
Posts: 17011
From: Green Bay, WI USA
Registered: Dec 2009


Feedback score:    (23)
Leave feedback





Total ratings: 290
Rate this member

Report this Post06-22-2014 11:49 PM Click Here to See the Profile for phonedawgzClick Here to visit phonedawgz's HomePageClick Here to Email phonedawgzSend a Private Message to phonedawgzEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
Is the difference that the battery is disconnected during these long times? If so it's normal.
IP: Logged
deezil
Member
Posts: 768
From: St Louis Mo USA
Registered: Mar 2010


Feedback score: (1)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post06-23-2014 07:28 AM Click Here to See the Profile for deezilSend a Private Message to deezilEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
The Battery is connected during the down time. It's a red top optima.
IP: Logged
fierofan25
Member
Posts: 994
From: ohio
Registered: Apr 2007


Feedback score:    (8)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post06-23-2014 01:58 PM Click Here to See the Profile for fierofan25Click Here to Email fierofan25Send a Private Message to fierofan25Edit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
idle air control valve.
IP: Logged
Fierorog
Member
Posts: 90
From: Waverly, IA
Registered: Jun 2013


Feedback score:    (15)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post06-23-2014 10:02 PM Click Here to See the Profile for FierorogClick Here to Email FierorogSend a Private Message to FierorogEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
What are you running for an air filter? I Have a K+N on mine and it will do the same thing. I don't think the computer is set to to adjust with that much air flow. Not sure, it goes away pretty quick foe me.
IP: Logged
deezil
Member
Posts: 768
From: St Louis Mo USA
Registered: Mar 2010


Feedback score: (1)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post06-24-2014 09:51 AM Click Here to See the Profile for deezilSend a Private Message to deezilEdit/Delete MessageReply w/QuoteDirect Link to This Post
It's a k&n but its been fine for 1000 miles
IP: Logged

next newest topic | next oldest topic

All times are ET (US)

Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock