Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions - Archive
  ignition switch problem

T H I S   I S   A N   A R C H I V E D   T O P I C
  

Email This Page to Someone! | Printable Version


ignition switch problem by lurker
Started on: 06-18-2008 05:47 PM
Replies: 3
Last post by: lurker on 06-18-2008 09:11 PM
lurker
Member
Posts: 12342
From: salisbury nc usa
Registered: Feb 2002


Feedback score: N/A
Leave feedback





Total ratings: 234
Rate this member

Report this Post06-18-2008 05:47 PM Click Here to See the Profile for lurkerClick Here to Email lurkerSend a Private Message to lurkerDirect Link to This Post
i believe the electrical switch for the ignition is slowly migrating away from the lock cylinder. every couple of months i drop the column, adjust the switch so it operates easily and tighten it down, and it works very well for about a month. then it starts getting finicky, giving me the familiar click-no start, and eventually doing nothing. at this point i drop the steering column, adjust the switch, and everything works fine again.

i don't want to strip the mounting studs or nuts, but there's got to be a way to keep the switch from creeping. anyone fixed this issue?

84, manual, tilt.

[This message has been edited by lurker (edited 06-18-2008).]

IP: Logged
PFF
System Bot
Electrathon
Member
Posts: 5233
From: Gresham, OR USA
Registered: Dec 2002


Feedback score:    (39)
Leave feedback





Total ratings: 254
Rate this member

Report this Post06-18-2008 05:56 PM Click Here to See the Profile for ElectrathonClick Here to visit Electrathon's HomePageClick Here to Email ElectrathonSend a Private Message to ElectrathonDirect Link to This Post
It sounds like the "rack" is breaking in the tilt
IP: Logged
JazzMan
Member
Posts: 18612
From:
Registered: Mar 2003


Feedback score:    (7)
Leave feedback





Total ratings: 653
User Banned

Report this Post06-18-2008 06:10 PM Click Here to See the Profile for JazzManClick Here to Email JazzManSend a Private Message to JazzManDirect Link to This Post
You need a new one of these:



Located here:



I haven't been able to do a repair thread on the column yet, but if you're halfway mechanical you can figure it out from my column thread, start at the end and don't disassemble subassemblies if possible:

http://www.fiero.nl/forum/Forum2/HTML/088020.html

JazzMan
IP: Logged
lurker
Member
Posts: 12342
From: salisbury nc usa
Registered: Feb 2002


Feedback score: N/A
Leave feedback





Total ratings: 234
Rate this member

Report this Post06-18-2008 09:11 PM Click Here to See the Profile for lurkerClick Here to Email lurkerSend a Private Message to lurkerDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by Electrathon:
It sounds like the "rack" is breaking in the tilt

thanks, +4u
 
quote
Originally posted by JazzMan:
You need a new one of these:

NOW i'm scared. it's a jungle in there! yes, i'm halfway mechanical
great writeup, which i had heard of but never seen.
i'd give you a plus too, but youve had one for a long time.
i may have a look at it this weekend. i want to sell this car and little things keep breaking, very frustrating.
thanks for all the work youve done on this.
IP: Logged



All times are ET (US)

T H I S   I S   A N   A R C H I V E D   T O P I C
  

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock