Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions - Archive
  Motor blowing smoke

T H I S   I S   A N   A R C H I V E D   T O P I C
  

Email This Page to Someone! | Printable Version


Motor blowing smoke by Zoom88
Started on: 04-07-2008 05:18 AM
Replies: 10
Last post by: Zoom88 on 04-07-2008 04:04 PM
Zoom88
Member
Posts: 3838
From: Louisiana
Registered: Oct 2001


Feedback score:    (6)
Leave feedback





Total ratings: 137
Rate this member

Report this Post04-07-2008 05:18 AM Click Here to See the Profile for Zoom88Click Here to visit Zoom88's HomePageClick Here to Email Zoom88Send a Private Message to Zoom88Direct Link to This Post
I put on a new intake and now the motor is blowing smoke mostly white with some blue.
But the smoke just pours out the tail pipes.. maybe i have a vacuum hose connected wrong.
I have never seen a car do this. I drove it to a little store a mile a way and I could not see behind me for the
smoke I thought the motor was on fire !
IP: Logged
PFF
System Bot
Jake_Dragon
Member
Posts: 31105
From: Long Beach
Registered: Jan 2001


Feedback score: (5)
Leave feedback





Total ratings: 392
Rate this member

Report this Post04-07-2008 05:25 AM Click Here to See the Profile for Jake_DragonSend a Private Message to Jake_DragonDirect Link to This Post
I wouldnt start the car back up until you do.
Here is what my intake gasket looked like when I pulled the intake.



Check your oil for water
IP: Logged
Hudini
Member
Posts: 7880
From: Shanghai, China
Registered: Feb 2006


Feedback score: N/A
Leave feedback





Total ratings: 158
Rate this member

Report this Post04-07-2008 08:37 AM Click Here to See the Profile for HudiniClick Here to Email HudiniSend a Private Message to HudiniDirect Link to This Post
Sure does sound like water is entering one of your cylinders. Check your spark plugs. If water is entering one cylinder then that plug will be steamed cleaned bright white.
IP: Logged
Francis T
Member
Posts: 6620
From: spotsylvania va. usa
Registered: Oct 2003


Feedback score: (1)
Leave feedback





Total ratings: 119
Rate this member

Report this Post04-07-2008 08:41 AM Click Here to See the Profile for Francis TClick Here to visit Francis T's HomePageClick Here to Email Francis TSend a Private Message to Francis TDirect Link to This Post
He installed one of our intakes and if he pulled the lower intake too I think he simply got water in his oil. Also agree, dont run it. Didnt get a respose from you yet. Did you look at your oil?
IP: Logged
Zoom88
Member
Posts: 3838
From: Louisiana
Registered: Oct 2001


Feedback score:    (6)
Leave feedback





Total ratings: 137
Rate this member

Report this Post04-07-2008 10:42 AM Click Here to See the Profile for Zoom88Click Here to visit Zoom88's HomePageClick Here to Email Zoom88Send a Private Message to Zoom88Direct Link to This Post
I found no water in the oil.
Any other suggestions...I am not talking about a little smoke
it bellows out. Now that I have had a chance to see the smoke in the day light.
It does have a light blue tint to it.

[This message has been edited by Zoom88 (edited 04-07-2008).]

IP: Logged
Francis T
Member
Posts: 6620
From: spotsylvania va. usa
Registered: Oct 2003


Feedback score: (1)
Leave feedback





Total ratings: 119
Rate this member

Report this Post04-07-2008 11:25 AM Click Here to See the Profile for Francis TClick Here to visit Francis T's HomePageClick Here to Email Francis TSend a Private Message to Francis TDirect Link to This Post
Is your level right and too high? pull your plugs out and see if one has more oil on it then the others. when you did run it, did idle right or very rough? I'm hoping you did not drop anything into the engine when you had the intake off, if one plug does come out very oily it may indecate such.
IP: Logged
Francis T
Member
Posts: 6620
From: spotsylvania va. usa
Registered: Oct 2003


Feedback score: (1)
Leave feedback





Total ratings: 119
Rate this member

Report this Post04-07-2008 11:27 AM Click Here to See the Profile for Francis TClick Here to visit Francis T's HomePageClick Here to Email Francis TSend a Private Message to Francis TDirect Link to This Post

Francis T

6620 posts
Member since Oct 2003
that should have been, is your oil level too high
IP: Logged
Zoom88
Member
Posts: 3838
From: Louisiana
Registered: Oct 2001


Feedback score:    (6)
Leave feedback





Total ratings: 137
Rate this member

Report this Post04-07-2008 02:44 PM Click Here to See the Profile for Zoom88Click Here to visit Zoom88's HomePageClick Here to Email Zoom88Send a Private Message to Zoom88Direct Link to This Post
 
quote
Originally posted by Francis T:

Is your level right and too high? pull your plugs out and see if one has more oil on it then the others. when you did run it, did idle right or very rough? I'm hoping you did not drop anything into the engine when you had the intake off, if one plug does come out very oily it may indecate such.


Everything makes me believe an intake gasket failed.
I am going to pull it back off.
IP: Logged
Francis T
Member
Posts: 6620
From: spotsylvania va. usa
Registered: Oct 2003


Feedback score: (1)
Leave feedback





Total ratings: 119
Rate this member

Report this Post04-07-2008 03:28 PM Click Here to See the Profile for Francis TClick Here to visit Francis T's HomePageClick Here to Email Francis TSend a Private Message to Francis TDirect Link to This Post
If you installed as unit like below, it could just be the gasket. Did you take a quick look at your plugs?

[ing]http://i148.photobucket.com/albums/s16/writerfrank/000_0294.jpg[/img]
IP: Logged
Francis T
Member
Posts: 6620
From: spotsylvania va. usa
Registered: Oct 2003


Feedback score: (1)
Leave feedback





Total ratings: 119
Rate this member

Report this Post04-07-2008 03:29 PM Click Here to See the Profile for Francis TClick Here to visit Francis T's HomePageClick Here to Email Francis TSend a Private Message to Francis TDirect Link to This Post

Francis T

6620 posts
Member since Oct 2003
works better as img instead of ing da...

IP: Logged
Zoom88
Member
Posts: 3838
From: Louisiana
Registered: Oct 2001


Feedback score:    (6)
Leave feedback





Total ratings: 137
Rate this member

Report this Post04-07-2008 04:04 PM Click Here to See the Profile for Zoom88Click Here to visit Zoom88's HomePageClick Here to Email Zoom88Send a Private Message to Zoom88Direct Link to This Post
 
quote
Originally posted by Francis T:

works better as img instead of ing da...




Yes I pulled the manifold. Pulled #1 plug it looked fine. I will check the rest Later
IP: Logged
PFF
System Bot



All times are ET (US)

T H I S   I S   A N   A R C H I V E D   T O P I C
  

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock