Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions - Archive
  2.5 4cyl... The BELT EATER!!!

T H I S   I S   A N   A R C H I V E D   T O P I C
  

Email This Page to Someone! | Printable Version


2.5 4cyl... The BELT EATER!!! by Oslo
Started on: 11-10-2003 10:51 PM
Replies: 3
Last post by: Beene on 11-10-2003 11:48 PM
Oslo
Member
Posts: 5423
From: Bemidji, MN
Registered: Sep 2002


Feedback score:    (53)
Leave feedback





Total ratings: 126
Rate this member

Report this Post11-10-2003 10:51 PM Click Here to See the Profile for OsloClick Here to visit Oslo's HomePageClick Here to Email OsloSend a Private Message to OsloDirect Link to This Post
I have run through 5 belts this week.
It all started after I replaced the head.
It runs beautifully for about 2 hrs, then the squeeling starts. It gets worse and worse until it finally tears to shreds. It doesn't break in half, but it gets pretty mangled.

My water pump pulley is smooth, and has no play.
I have a brand new alternator.
My crank pulley is smooth with no play.

WTF??
Any ideas?
Thanks.

------------------

'86 2.5L turbo

Chris_Oslo_Nelson@hotmail.com

IP: Logged
PFF
System Bot
KlingonFiero
Member
Posts: 1503
From: Littleton,Co USA
Registered: Feb 2002


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post11-10-2003 10:55 PM Click Here to See the Profile for KlingonFieroClick Here to visit KlingonFiero's HomePageClick Here to Email KlingonFieroSend a Private Message to KlingonFieroDirect Link to This Post
 
quote
Originally posted by Oslo:

It doesn't break in half, but it gets pretty mangled.

I have a brand new alternator.

WTF??
Any ideas?
Thanks.

Check your alternator. I had to take mine back because the bottom mount/pivot point was a little to narrow. Only about 1/16 of an inch but enough to cause the same exact rproblem you are describing.

It was twisting in the mount, just enough to cause the belt to "shred" after a few miles.

Good Luck!

------------------
1984 SE - 30800 out of 136840. Being modified!

IP: Logged
HummelHund
Member
Posts: 1037
From: Valparaiso, FL, USA
Registered: Apr 2001


Feedback score: (1)
Leave feedback

Rate this member

Report this Post11-10-2003 11:43 PM Click Here to See the Profile for HummelHundClick Here to Email HummelHundSend a Private Message to HummelHundDirect Link to This Post
Are you buying the good Goodyear or Gates belts? I have the same problem with Kelly-Springfield belts on my old 84', but when I switched to Gates belts, it never even chirped.

------------------
88' Fiero Coupe 2.5L, silver 5-spd.

IP: Logged
Beene
Member
Posts: 225
From: Calgary, Alberta, Canada
Registered: Apr 2003


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post11-10-2003 11:48 PM Click Here to See the Profile for BeeneClick Here to Email BeeneSend a Private Message to BeeneDirect Link to This Post
The only thing that I can think of is that one of the mount bolts is a little loose. Did you have any of the mounts taken off when you changed the head and set aside where they might have been able to get a little bent, you know like stepped on or something? Just a thought
IP: Logged



All times are ET (US)

T H I S   I S   A N   A R C H I V E D   T O P I C
  

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock