Pennock's Fiero Forum
  Technical Discussion & Questions - Archive
  Fuel Pump

T H I S   I S   A N   A R C H I V E D   T O P I C
  

Email This Page to Someone! | Printable Version


Fuel Pump by Paul Randall
Started on: 11-10-2003 12:15 PM
Replies: 4
Last post by: Paul Randall on 11-13-2003 09:18 AM
Paul Randall
Member
Posts: 86
From: Ft. Thomas KY
Registered: May 2002


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post11-10-2003 12:15 PM Click Here to See the Profile for Paul RandallClick Here to Email Paul RandallSend a Private Message to Paul RandallDirect Link to This Post
86 SE, 3.4 (non TDC), Auto. Fuel pump runs after shut-off anywhere from 15 to 30 seconds. Car also idles high, 2000 RPM and stalls when dropped into gear. Any thoughts on the problem?
IP: Logged
PFF
System Bot
$Rich$
Member
Posts: 14574
From: Sioux Falls SD
Registered: Dec 2002


Feedback score:    (20)
Leave feedback





Total ratings: 396
Rate this member

Report this Post11-10-2003 12:47 PM Click Here to See the Profile for $Rich$Click Here to Email $Rich$Send a Private Message to $Rich$Direct Link to This Post
oil pressure sending unit could be going south, or Fuel filter could be getting plugged or FP is on its way out

------------------
Rich AIM one fast 2m8

IP: Logged
Paul Randall
Member
Posts: 86
From: Ft. Thomas KY
Registered: May 2002


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post11-11-2003 07:25 AM Click Here to See the Profile for Paul RandallClick Here to Email Paul RandallSend a Private Message to Paul RandallDirect Link to This Post
I should have mentioned the following are new:
Fuel pump and filter, oil pressure switch, all major sensors have been replaced or swapped out.

Whats the chance of the injectors leaking down and causing the pump to run?

IP: Logged
LS1swap
Member
Posts: 1181
From: McHenry,IL.USA
Registered: Jan 2001


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post11-11-2003 06:14 PM Click Here to See the Profile for LS1swapClick Here to visit LS1swap's HomePageClick Here to Email LS1swapSend a Private Message to LS1swapDirect Link to This Post
None.... Fuel pressure does not figure in whether the pump runs or not. That is the job of the regulator, and it controls that by how much fuel is returned to the tank with the fuel pump constantly running. It either has to be the relay sticking, the oil pressure switch, or the driver in the ECM sticking. If you have AC switch the two relays ( they are side by side behind the driver on the fire wall) chances are both are not bad.

------------------
LS1 v8 T-Top 87 GT

http://www.acxunlimited.com/ls1swap.htm

IP: Logged
Paul Randall
Member
Posts: 86
From: Ft. Thomas KY
Registered: May 2002


Feedback score: N/A
Leave feedback

Rate this member

Report this Post11-13-2003 09:18 AM Click Here to See the Profile for Paul RandallClick Here to Email Paul RandallSend a Private Message to Paul RandallDirect Link to This Post
Thanks, I will try the relay switch. Also will try the ECM switch.

Any other ideas?

IP: Logged



All times are ET (US)

T H I S   I S   A N   A R C H I V E D   T O P I C
  

Contact Us | Back To Main Page

Advertizing on PFF | Fiero Parts Vendors
PFF Merchandise | Fiero Gallery | Ogre's Cave
Real-Time Chat | Fiero Related Auctions on eBay



Copyright (c) 1999, C. Pennock